10 tips til at tjene penge på loppemarkedet

A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 3 min.
Opdateret: 16. juni 2022

Dine brugte ting er guld værd

Hører du til de danskere, hvis kælder- eller loftsrum er fyldt med ting, der bare ligger og samler støv? Gemmer du også dine 20 år gamle skistøvler til den dag, du måske får brug for dem? Og kunne du godt tænke dig at sælge ud, men ved ikke, hvordan du skal gribe det an? Så læs videre, der er nemlig et marked for dine brugte ting.

Lånio.dk har lavet en simpel guide med 10 steps, der viser fordelene ved at sælge ud af dine brugte ting. Det behøver slet ikke være svært eller tidskrævende - og den økonomiske gevinst er ofte stor. Hvis økonomien er trang, kan en tur på loppemarked være et god måde at få nye ting på.

Lånio.dk er en sammenligningsplatform hvor du kan sammenligne lånetilbud fra flere banker med kun én ansøgning. 

loppemarked

Hvis du ønsker at benytte vores grafik, kan du blot kopiere nedenstående kode og indsætte den på din side:

Få HTML-koden her!
<p><a href="https://www.xn--lnio-qoa.dk/blog/2018/02/10-tips-til-at-tjene-penge-paa-loppemarkedet" target="_blank"> <img src="https://www.xn--lnio-qoa.dk/media/2251070/loppemarked.png" alt="lånio loppemarked" width="800px" border="0px" /> </a></a><br><em>Created by <a href="https://www.xn--lnio-qoa.dk/" target="_blank">Lånio.dk</a></em></p>

Hvorfor sælge brugt?

Hvis du har fået mod på at sælge ud, er det blot at finde et loppemarked eller en salgsplatform, der matcher dine behov og din tålmodighed.

Du tjener ikke kun penge, men får også ryddet ud i gemmerne, og får derved skaffet mere luft i både hjem og privatøkonomi. Husk, jo mere du får solgt, jo mere kan du tjene - og måske bliver der råd til drømmebilen- eller rejsen.

Interessen for brugte ting er stigende, og det har aldrig været mere populært at gå på jagt efter genbrugs-skatte end netop nu. Det kan du med fordel udnytte, da sæsonen for loppemarkeder langsomt er begyndt rundt omkring i landet.

Danskerne tjente i gennemsnit 4.971 kroner i 2017 på at sælge brugt ifølge dba.dk. Det er penge, du kan komme rigtig langt for. For det beløb kan du f.eks. købe større ting som en storbyrejse, et spaophold, et fjernsyn eller en spillekonsol.

Hvor tjener jeg mest - loppemarked eller online salg?

Det er selvfølgelig op til dig, hvilken salgstype du foretrækker, men begge metoder har fordele. Mange loppemarkeder har et gebyr ved booking af stand, og det kan være værd at overveje, hvor meget du regner med at sælge for, så du kommer hjem med et overskud.

De online platforme er åbne året rundt, så hvis du ikke er til loppemarked, kan du nemt sælge dine ting hjemmefra. Forelsker du dig i noget brugt i processen, kan et forbrugslån eller privatlån være en måde til finansiering af dit loppe-køb.

Loppemarked

På et loppemarked kan dine købere se og røre ved varerne, og du kan nemt forhandle prisen på stedet. Det kræver dog mere planlægning, og at du kan få dine varer transporteret til og fra loppemarkedet. Til gengæld vil du kunne tjene penge hurtigt, da køberne ofte vil være mere tilbøjelige til at lave impulskøb.

På et loppemarked kan du nemmere komme af med mindre ting, der ikke er dyre. Prøv fx. retroguld.dk, som jævnligt holder gode retromarkeder.

Online salg

Ved online salg kan du i ro og mag forhandle med køberne, da du bruger mindre tid på salgsprocessen. Her kan du med fordel sætte dyrere mærkevarer til salg, da folk ofte vil søge på bestemte varetyper som f.eks. designmøbler- eller tøj.

Det betyder, at du vil kunne få mere for dine mærkevarer online end på et loppemarked. Der findes mange gode platforme til online salg, blandt andet DBA.dk, Guloggratis.dk, Trendsales.dk og salgs-appen Tradono.

Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Analyse og indhold
Joachim arbejdede fra 2018 til 2023 med kommunikation og analyse på Lånio.dk. Her har han skrevet artikler og foretaget undersøgelser om danskernes privatøkonomi. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med SEO, research og analyse som han bruger til at formidle finansnyheder i Danmark. Han har flere gange fået sit arbejde udgivet i forskellige danske medier, herunder BT.